OTЦ Производ ID: #4418


MagnesolКоличина:

> На залиха и спремно за испорака!


Информација за производот:

Total Shares 1

+1 Tweet Share1 PinTotal Shares 1Секоја шумлива таблета содржи 150 милиграми на магнезиум и помошни состојки: сахароза, регулатори на киселост, магнезиум цитрат, скроб, хумек-тант и др. Магнезиумот е минерал од витално значење за организмот и неопходен за правилна функција на секоја клетка. Тој учествува во бројни метаболни процеси поврзани со создавање и искористување на енергија. […]

Total Shares 1

Опис на производ

Total Shares 1

Секоја шумлива таблета содржи 150 милиграми на магнезиум и помошни состојки: сахароза, регулатори на киселост, магнезиум цитрат, скроб, хумек-тант и др.

Магнезиумот е минерал од витално значење за организмот и неопходен за правилна функција на секоја клетка. Тој учествува во бројни метаболни процеси поврзани со создавање и искористување на енергија. Без доволни количини на овој минерал клетките ќе имаат недостаток на енергија и нивното функционирање ќе биде намалено.

Потребите на човековото тело за магнезиум изнесуваат околу 300 милиграми на ден во зависност од возраста, полот и начинот на исхрана, при често користење на препартаи за редовна столица, секојдневно пиење на алкохол и зголемен физички и психички напор, потребите се поголеми.
Интензивното земјоделско производство и штетните дејства на загадувањето значително ги намалуваат количините на магнезиумот во почвата, поради тоа често во исхраната постои недостаток од овој минерал.

Знаци на недостаток на магнезиум во организмот се: брзо заморување, грчеви на мускулите под коленото, кардиоваскуларни нарушувања, депресија и безволност.
Шумливите таблети Магнесол содржат магнезиум во облик на цитрат кој добро се искористува во телото на човекот.

Шумливите таблети магнесол се препорачуваат при недостаток на магнезиум (од различни диети, еднолична исхрана, прекумерно внесување на масти, протеини, калциум и конзервирана храна),
како и при зголемени потреби на организмот за овој минерал (стресни ситуации или спортски активности).

Препорачаната дневна доза кај деца од 7-14 годишна возраст е 1 таблета на ден, додека кај возрасни и млади над 14 годишна возраст по 2 таблети на ден.

Растворете 1 шумлива таблета во 1,5 децилитри вода.

..

Total Shares 1

Прегледи на производи

Сподели мислење


Cartinorm+D3

Cartinorm+D3

БЕШЕ 1,390MKD 1,290MKD

Babytol D3+K1

Babytol D3+K1

БЕШЕ 310MKD 280MKD

Келтикан Форте

Келтикан Форте

БЕШЕ 590MKD 540MKD

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

БЕШЕ 699MKD

Stress Management B-Complex (100 таблети)

Stress Management B-Complex (100 таблети)

БЕШЕ 950MKD 700MKD

Pulmint инхалатор

Pulmint инхалатор

БЕШЕ 77MKD 65MKD

PROBalans

PROBalans

БЕШЕ 425MKD 380MKD

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

БЕШЕ 155MKD 130MKD