fbpx

Витамини и антиоксиданси Производ ID: #5061


Liver Aid (100 таблети)Количина:

> На залиха и спремно за испорака!


Информација за производот:

Total Shares 0

+1 Tweet Share PinTotal Shares 0Црниот дроб е орган од витално занчење, т.н. лабораторија на организмот која секогаш работи со “полна пареа”. Тој има двократна задача да ги синтетизира корисните и важни сусптанции, а од друга страна да ги разградува и елиминра штетните материи, односно го чисти организмот од отрови. Бидејки црниот дроб е толку […]

Total Shares 0

Опис на производ

Total Shares 0

Црниот дроб е орган од витално занчење, т.н. лабораторија на организмот која секогаш работи со “полна пареа”. Тој има двократна задача да ги синтетизира корисните и важни сусптанции, а од друга страна да ги разградува и елиминра штетните материи, односно го чисти организмот од отрови. Бидејки црниот дроб е толку важен орган природно е да му се посвети посебно внимание.

Liver Aid e комплексен производ за заштита на црниот дроб кој содржи патентирана комбинација на аминокиселини и олигоелементи. Посебно се препорачува за личности кои имаат оштетување на црниот дроб и други коегзистирачки болести на црниот дроб
Аргининот и другите аминокиселини го заштитуваат црниот дроб и му помагаат во неговата детоксикациска улога за неутрализирање на штетните и отровни метаболни нуспојави во нашиот организам.
Постои разлика меѓу метаболните својства на здравата и патолошката клетка. Здравите клетки го апсорбираат потребното количество на неопходни нутритиенти за нивниот метаболизам, додека туморските, се обидуваат да го апсорбираат сето распо-ложливо количество на хранливи материи околу нив, а за сметка на здравите клетки. Телото, на таквата клетка и праќа сигнал да се самоуништи преку одредени молекули во крвта. Според биохемичарот, Dr. Kulcsár Gyula, создавачот на производот Liver Aid , во организмот постои пасивен одбранбен систем составен од 16 различни молекули, присутни во циркулацијата. Откако заболените клетки ќе ги апсорбираат овие молекули во големо количество, информацијата за самоуништување е пренесена до нив и така се уништуваат несаканите клетки. Но, за оптимално функционирање на одбранбениот систем потребно е негово постојано снабдување со заштитни хранливи материи.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:

Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
Производите се произведени според принципите на GMP (Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.

Total Shares 0

Прегледи на производи

Сподели мислење


Cartinorm+D3

Cartinorm+D3

БЕШЕ 1,390MKD 1,290MKD

Babytol D3+K1

Babytol D3+K1

БЕШЕ 310MKD 280MKD

Келтикан Форте

Келтикан Форте

БЕШЕ 590MKD 540MKD

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

БЕШЕ 699MKD

Stress Management B-Complex (100 таблети)

Stress Management B-Complex (100 таблети)

БЕШЕ 950MKD 700MKD

Pulmint инхалатор

Pulmint инхалатор

БЕШЕ 77MKD 65MKD

PROBalans

PROBalans

БЕШЕ 425MKD 380MKD

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

БЕШЕ 155MKD 130MKD