Витамини и антиоксиданси Производ ID: #3534


Gesundhaus – Витамини за дијабетичариКоличина:

> На залиха и спремно за испорака!


Информација за производот:

Total Shares 1

+1 Tweet Share1 PinTotal Shares 1Една урамнотежена, природна исхрана обезбедува, нашето тело да биде обезбедено со сите важни витамини. Меѓутоа денешната исхрана и животните навики често водат до тоа, да не се земаат доволно сите потребни витамини и минерали. Со Витамините за дијабетичари внесувате во вашиот организам урамнотежена количина на витамините Б1, Б2, Б6, Б12, […]

Total Shares 1

Опис на производ

Total Shares 1

Една урамнотежена, природна исхрана обезбедува, нашето тело да биде обезбедено со сите важни витамини. Меѓутоа денешната исхрана и животните навики често водат до тоа, да не се земаат доволно сите потребни витамини и минерали. Со Витамините за дијабетичари внесувате во вашиот организам урамнотежена количина на витамините Б1, Б2, Б6, Б12, фолна киселина, ниацин, пантотенска киселина, биотин, витамин Ц, Е, бета-каротен како и цинк и хром, кои се одговорни за важните реакции токму кај разградувањето на шеќерот.
Дневното внесување на една таблета на Витамините за дијабетичари овозможува дополнување на честопати зголемената потреба од витамини и доведува до добра размена на материи, а со тоа го доведува целото тело во добра состојба.

Дополнувањето на честопати зголемената потреба за витамини, за цинк и хром кај дијабетичарите не може да го промени режимот на терапија, туку може само да го дополни. Важат и основните правила за исхраната на дијабетичари поврзана со подесен начин на живот, регулирана физичка активност, контрола на тежината и земањето на лекарства, онака како што се препорачани од лекар.

Состав Во една таблета
Витамин Ц 90 mg 150 %
Витамин Е 18 mg 180 %
бета-каротен 2 mg 42 %
Витамин Б1 2,4 mg 171 %
Витамин Б2 1,5 mg 94 %
Витамин Б6 6 mg 300 %
Витамин Б12 1,5 µg 150 %
Ниацин 7,5 mg 42 %
Пантотенска киселина 3 mg 50 %
Фолна киселина 300 µg 150 %
Биотин 30 µg 20 %
Цинк 12 mg 80 %
Хром 100 µg 83 %

Витаминот Б1 е потребен за претварање на шеќерот во енергија. При зголемување на шеќерот, истиот се претвора во т.н. »сорбитол«. Сорбитолот ја спречува енергетската спремност за функционирање на нервите. Доволното снабдување со витаминот Б1, исто така и со витамин Б6, го потпомага разградувањето на шеќерот до енергија. Така нервите и крвните садови можат да се одржат здрави и функционални. Со витаминот Б12 може да се помогне заштитата на нервите од оштетувања. Витамините Б2, Биотин, Ниацин, Рибофлавин и Пантотенска киселина, имаат значајна улога како ензими во разградувањето на шеќерот, а со тоа и во одржувањето на здрави нерви и крвни садови.
Витамините Ц, Е и бета-каротен се означуваат како антиоксидативни витамини. Тие го штитат нашето тело од дејството на слободните радикали, кои претставуваат агресивни делчиња, на кои нашиот организам е постојано изложен, а се добиваат како резултат на негативните влијанија од околината, но и како реакција на сопственото тело. Особено дијабетичарите треба да внимаваат на доволното внесување на овие витамини.
Два микроелементи се особено значајни при третман на дијабетесот –
истражувањата покажаа, дека кај дијабетичарите како и кај други лица со нарушување во разградувањето на шеќер, зголеменото внесување на хром доведува до подобро поднесување на шеќерот. Хромот го потпомага делувањето на инсулинот и е составен дел на факторот на толеранција на гликозата (ГФТ), кој е важен за искористување на шеќерот во клетките. Цинкот е од особено значење за сместувањето на инсулинот во панкреасот и има специфични функции во имунолошкиот систем. Заради тоа цинкот има значајна улога во разградувањето на шеќерот.

Начин на употреба
Една таблета дневно, најдобро да се земе после оброк со малку вода. Шарената боја на таблетите, која може да варира, потекнува од витамините. Тое е типично за производот и нема влијание на квалитетот.

Производител:
Wörwag Pharma GmbH&Co.KG, Calver Stasse 7, 71034, Boblingen – Германија

Total Shares 1

Прегледи на производи

Сподели мислење


Cartinorm+D3

Cartinorm+D3

БЕШЕ 1,390MKD 1,290MKD

Babytol D3+K1

Babytol D3+K1

БЕШЕ 310MKD 280MKD

Келтикан Форте

Келтикан Форте

БЕШЕ 590MKD 540MKD

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

БЕШЕ 699MKD

Stress Management B-Complex (100 таблети)

Stress Management B-Complex (100 таблети)

БЕШЕ 950MKD 700MKD

Pulmint инхалатор

Pulmint инхалатор

БЕШЕ 77MKD 65MKD

PROBalans

PROBalans

БЕШЕ 425MKD 380MKD

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

БЕШЕ 155MKD 130MKD