fbpx

Додатоци во исхраната Производ ID: #3135


Ge132 Organic Germanium ( органски германиум ) 60 капсулиКоличина:

> На залиха и спремно за испорака!


Информација за производот:

Total Shares 0

+1 Tweet Share PinTotal Shares 0Органската форма на германиумот денес се смета за едно од најголемите откритија во нутритивната терапија кај малигните заболувања. Природни извори на германиумот се : – Печурки ( 800 – 2000 ppm ) – Лук ( 800 ppm ) – Жен-шен ( 700 ppm ) – Алое ( 70 ppm ) […]

Total Shares 0

Опис на производ

Total Shares 0

Органската форма на германиумот денес се смета за едно од најголемите откритија во нутритивната терапија кај малигните заболувања.
Природни извори на германиумот се :
– Печурки ( 800 – 2000 ppm )
– Лук ( 800 ppm )
– Жен-шен ( 700 ppm )
– Алое ( 70 ppm ) и др.

Како дејствува Ge 132:
Се смета дека Германиумот е најсилниот природен антиоксиданс.
Ge132 во својот состав има 3 атоми на кислород што го прави многу ефикасен дарител на електрони, т.е. антиоксиданси. Се соединува со слободниот радикал и преку урината го исфрла од телото.
20-30 часа по внесувањето на Ge 132, голем дел се наоѓа во урината, со што се исклучуваат несакани нуспојави.
Ge 132 го прави поефикасно користењето на кислород на ниво на клетка, со што влијае на подобрување на многу хронични процеси како што се:
– Ревматоден артритис
– Срцева инсуфициенција, ангина пекторис, хипертензија, артериосклероза
– Апоплексија
– Дијабетес
– Астма
– Паркинсова болест
– Церебрална склероза
– Епилепсија
– Очни болести ( глауком, катаракта, инфламација на очниот нерв ) и др.

Механизми на дејство на Германиумот
Стимулација на имунолошкиот систем
1. Зголемена продукција на интерферон
2. Зголемена макрофагна активност
3. Зголемена продукција на природните убијци Т-ќелиите.
4. Зголемена активност на лимфоцитите

Високо зголемување на кислород од ќелиите,(пред се во анаеробните канцерогени ќелии).
1. Gе 132 носи 3 слободни атоми на кислород
2. Стимулација на системот за оксидација со цитохром P-450

Ревитализација на ќелиите и поправка на гените
1. Стабилизирање на лабилните гени и нивно подобрување.
2. Активирање на цитоплазматските рецептори кои го стимулираат растот на ќелиите и оживување на прокариотскиот протеин PKP2q.
3. Содржината на Ge во ќелиите со години опаѓа и може да се врати со внесување на Ge 132.
Состав
Activ Organic Germanium 20%
Rose Bud Enrichment Extract 16%
Twice Shark Protein Extract 6%
Wild Royal Jelly 26%
Red Grape Seed Extract 16%
Green Tea Extract 16%Total Shares 0

Прегледи на производи

Сподели мислење


Cartinorm+D3

Cartinorm+D3

БЕШЕ 1,390MKD 1,290MKD

Babytol D3+K1

Babytol D3+K1

БЕШЕ 310MKD 280MKD

Келтикан Форте

Келтикан Форте

БЕШЕ 590MKD 540MKD

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

БЕШЕ 699MKD

Stress Management B-Complex (100 таблети)

Stress Management B-Complex (100 таблети)

БЕШЕ 950MKD 700MKD

Pulmint инхалатор

Pulmint инхалатор

БЕШЕ 77MKD 65MKD

PROBalans

PROBalans

БЕШЕ 425MKD 380MKD

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

БЕШЕ 155MKD 130MKD