fbpx

Baby програма Производ ID: #4932


Defendyl-Imunoglukan P4HКоличина:

> На залиха и спремно за испорака!


Информација за производот:

Total Shares 12

+1 Tweet2 Share8 Pin2Total Shares 12Defendyl-Imunoglukan P4H претставува препарат за јакнење на имунитетот. Се работи за едноставна формула, со оглед на тоа дека покрај Имуноглуканот, кој има главна улога во активирање на имунолошкиот систем, содржи и витамин Ц за непречена работа на имуниот систем и цинк, кој е важен за нормалната функција и имунитетот на […]

Total Shares 12

Опис на производ

Total Shares 12

Defendyl-Imunoglukan P4H претставува препарат за јакнење на имунитетот. Се работи за едноставна формула, со оглед на тоа дека покрај Имуноглуканот, кој има главна улога во активирање на имунолошкиот систем, содржи и витамин Ц за непречена работа на имуниот систем и цинк, кој е важен за нормалната функција и имунитетот на организмот.

Што е Imunoglukan?
Активната состојка Imunoglukan (beta-(1,3/1,6)-D-glukan) изолирана е од габата буковка (Pleuratus ostreatus).

Imunoglukan е полисахарид кој во телото не се разградува и се однесува како целулоза затоа што организмот неможе да го свари. Задачата на Имуноглуканот е да во тенкото црево во таканаречените Peyerovi плочи (лимфно ткиво во тенкото црево) ги активира имуните клетки (макрофаги, моноцити и неутрофили). Го активира таканаречениот клеточен имунитет. На тој начин активираниот имунолошки систем му овозможува на организмот подобра подготвеност за отстранување на страни тела,вируси и бактерии (видео Како делува).

Кога помага?
Defendyl-Imunoglukan P4H® е наменет за сите на кои им е потребно моментално јакнење на имунитетот.

Со помош на Defendyl-Imunoglukan P4H®:

можете да го скратите времетраењето на лекувањето
и да го заштитите организмот од понатамошни инфекции
Defendyl-Imunoglukan P4H® е безбеден затоа што:

не предизвикува несакани ефекти
нема интеракции со други лекови па е прикладен и за постари личности кои обично се лекуваат од хроночни болести
невозможно е предозирање затоа што ако се земе поголема количина, целосно се излачува со секојдневната дигестија

Total Shares 12

Прегледи на производи

Сподели мислење


Cartinorm+D3

Cartinorm+D3

БЕШЕ 1,390MKD 1,290MKD

Babytol D3+K1

Babytol D3+K1

БЕШЕ 310MKD 280MKD

Келтикан Форте

Келтикан Форте

БЕШЕ 590MKD 540MKD

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

БЕШЕ 699MKD

Stress Management B-Complex (100 таблети)

Stress Management B-Complex (100 таблети)

БЕШЕ 950MKD 700MKD

Pulmint инхалатор

Pulmint инхалатор

БЕШЕ 77MKD 65MKD

PROBalans

PROBalans

БЕШЕ 425MKD 380MKD

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

БЕШЕ 155MKD 130MKD