fbpx

Витамини и антиоксиданси Производ ID: #5121


Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)Количина:

> На залиха и спремно за испорака!


Информација за производот:

Total Shares 0

+1 Tweet Share PinTotal Shares 0Бета каротенот припаѓа во група на каротеноиди и исполнува две важни функции. Како антиоксидант учествува во блокирањето на штетните оксидирачки процеси во организмот, помага во одржување на компактноста на клетките и ткивата.Покрај неговиот силен антиоксидантен ефект тој допринесува за добро здравје на кожата, ја штити слузницата на усната шуплина, носот, […]

Total Shares 0

Опис на производ

Total Shares 0

Бета каротенот припаѓа во група на каротеноиди и исполнува две важни функции. Како антиоксидант учествува во блокирањето на штетните оксидирачки процеси во организмот, помага во одржување на компактноста на клетките и ткивата.Покрај неговиот силен антиоксидантен ефект тој допринесува за добро здравје на кожата, ја штити слузницата на усната шуплина, носот, ждрелото, душниците и белите дробови и влијае на нормално функционирање на нервниот систем како и на нормалното формирање на коските.
Нашиот организам го синтетизира Витаминот А од бета каротенот во определени (потребни) количества. Бета каротенот игра важна улога во одбраната од слободните радикали и го помага нормалното функционирање на клетките.
Една таблета Beta Carotene обезбедува количина на бета каротен како во 14 кајсии!
Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:

Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
Производите се произведени според принципите на GMP (Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

loading…


Total Shares 0

Прегледи на производи

Сподели мислење


Cartinorm+D3

Cartinorm+D3

БЕШЕ 1,390MKD 1,290MKD

Babytol D3+K1

Babytol D3+K1

БЕШЕ 310MKD 280MKD

Келтикан Форте

Келтикан Форте

БЕШЕ 590MKD 540MKD

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

БЕШЕ 699MKD

Stress Management B-Complex (100 таблети)

Stress Management B-Complex (100 таблети)

БЕШЕ 950MKD 700MKD

Pulmint инхалатор

Pulmint инхалатор

БЕШЕ 77MKD 65MKD

PROBalans

PROBalans

БЕШЕ 425MKD 380MKD

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

БЕШЕ 155MKD 130MKD