Baby програма Производ ID: #5170


Babytol D3+K1Количина:

> На залиха и спремно за испорака!


Информација за производот:

Total Shares 1

+1 Tweet1 Share PinTotal Shares 1Babytol D3+K1 е храна за посебна медицинска намена кој се користи за надоместување на витаминот Д3 и витаминот К1 кај новороденчиња и доенчиња на исхрана со мајчино млеко од втората недела до третиот месец од раѓањето.Наменет е за диететско регулирање на рахитис и доцна хеморагиска болест. Витамин Д3 е неопходен […]

Total Shares 1

Опис на производ

Total Shares 1

Babytol D3+K1 е храна за посебна медицинска намена кој се користи за надоместување на витаминот Д3 и витаминот К1 кај новороденчиња и доенчиња на исхрана со мајчино млеко од втората недела до третиот месец од раѓањето.Наменет е за диететско регулирање на рахитис и доцна хеморагиска болест.
Витамин Д3 е неопходен за нормален раст и развој на коските и забите
Витамин К1 допринесува за нормална коагулација на крвта
Витамин Д3 е 400 ИЕ (10 МЦГ) дневно кај доенчиња кои се на исхрана со мајчино млеко,во случај бебето да има комбинирана исхрана(доење и адаптирано млеко) или ако станува збор за исхрана само на адаптирано млеко,лекарот ја прилагодува дневната доза на витамин Д3
Надоместувањето на витаминот Д3 се препорачува во текот на целата прва година од животот ,како и од првата година на живот до крајот на пубертетот во поладните месеци(октомври-март)
Сите бебиња веднаш по раѓањето примаат Витамин К1 Мајчиното млеко не содржи доволни количини на витаминот К1.На доенчињата кои се на исхрана со мајчино млеко,покрај оваа еднократно примена доза,им се препорачува и надополнување на витаминот К1 во дневна доза од 25 мцг почнувајки од втората недела до третиот месец од раѓањето
Babytol D3+K1 е храна за посебна медицинска намена во облик на twist-off капсули кои се отвараат.Ја содржи препорачаната дневна доза од 10 мцг витамин Д3 и 25 мцг витамин К1 неопходна за развој на новороденчиња и бебиња.Доенчињата кои се хранат со мајчино млеко треба да примаат 400 ИЕ(10 мцг) витамин Д3 И К1 на ден почнувајки од втората недела до третиот месец од раѓањето
ПРЕПОРАЧАНА ДНЕВНА ДОЗА
1 капсула дневно од втората недела до третиот месец по раѓањето особено кај предвремено родени деца и доенчиња кои се хранат со мајчино млеко.Горниот дел од капсулата да се притисне и нејзината содржина да се истисне директно во устата на бебето или да се помеша во млеко

Total Shares 1

Прегледи на производи

Сподели мислење


Cartinorm+D3

Cartinorm+D3

БЕШЕ 1,390MKD 1,290MKD

Babytol D3+K1

Babytol D3+K1

БЕШЕ 310MKD 280MKD

Келтикан Форте

Келтикан Форте

БЕШЕ 590MKD 540MKD

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

БЕШЕ 699MKD

Stress Management B-Complex (100 таблети)

Stress Management B-Complex (100 таблети)

БЕШЕ 950MKD 700MKD

Pulmint инхалатор

Pulmint инхалатор

БЕШЕ 77MKD 65MKD

PROBalans

PROBalans

БЕШЕ 425MKD 380MKD

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

БЕШЕ 155MKD 130MKD