Додатоци во исхраната Производ ID: #3204


AVARICON КапсулиКоличина:

> На залиха и спремно за испорака!


Информација за производот:

Total Shares 3

+1 Tweet Share3 PinTotal Shares 3Состав : Една капсула содржи : Активни супстанци :Троксерутин 300 mg, Гинко билоба стандардизиран сув екстракт од лист (мин. 24% Флавоноидни гликозиди и мин. 6% терпен), 15 mg Centela asiatica стандардизиран сув екстракт од лист (мин.40% вкупни тритерпени) 10 mg. Поможни супстанци : монохидрат, целулоза, микрокристална, силициум-диоксид, колоиден,безводен, талк, магнезиум-стеарат, […]

Total Shares 3

Опис на производ

Total Shares 3

Состав :
Една капсула содржи :
Активни супстанци :Троксерутин 300 mg, Гинко билоба стандардизиран сув екстракт од лист (мин. 24% Флавоноидни гликозиди и мин. 6% терпен), 15 mg Centela asiatica стандардизиран сув екстракт од лист (мин.40% вкупни тритерпени) 10 mg.
Поможни супстанци : монохидрат, целулоза, микрокристална, силициум-диоксид, колоиден,безводен, талк, магнезиум-стеарат, метилпарабен, пропилпарабен, желатин, бои ЕЕЦ 104, 124, 131, 151, 171, 122.

Својства :
Аварикон капсулите се диететски препарат со комбинација на природни активни супстанци кои ги ублажуваат тегобите настанати како како последица на пореметување на венската циркулација во нозете: оток и болка, грчеви, парастезии, пукање на капилари и чуство на т.н тешки нозе. Препаратот се применува и за ублажување на тегоби предизвикани од хемороиди : болка, чешање и крварење. Троксерутинот е диететски суплемент кој се покажа како помош кај хроничната венска инсуфиенција, варикозни вени и хемороиди. Може да оствари венопротективно, вазопротективно и антиоксидантно дејтво, а со тоа да ја намали болката, тешките нозе, грчевите, отоците и немирот на нозете. Троксерутинот исто така се применува кај мускулните болки и едеми кои се настанати како последица на хематон и лош венски проток. Активните состојки на Centela asiatica остваруваат дејство на расвој и метаболизам на врзното ткиво, го забрзуваат заздравувањето на епителијалните улцери и други кожни пореметувања. Гинко билоба ја подобрува флуидноста на крвта и микроциркулацијата, дејствувајќи антиагрегациски, антиоксидативно и антиифламаторно.

АВАРИКОН Капсулите се препорачуваат кај :
 Хронични венски слабости
 Варикозни вени
 Проблеми предизвикани од хемороиди

Употреба :
Првите две недели три пати дневно по една капсула во тек на јадење. Потоа да се продолжи земањето два пати дневно по една капсула во тек на јадењето, се до престанок на тегобите.

Мерки на претпазливост :
Во поедини случаи може да се појави желудочна неподносливост, глевоболка и алергиска реакција на кожата, кои брзо се повлекуваат по прекинот на земањето на препаратот. Екстрактот на Гинко го продлжува времето на крварење, па потребно е внимание кај лица кои се на терапија со антикоагуланси. Не се применува во текна првите три месеци од бременоста, а покасно единствено со консултација со лекар. Користење во период на доење само со консултација со лекар.

Total Shares 3

Прегледи на производи

Сподели мислење


Cartinorm+D3

Cartinorm+D3

БЕШЕ 1,390MKD 1,290MKD

Babytol D3+K1

Babytol D3+K1

БЕШЕ 310MKD 280MKD

Келтикан Форте

Келтикан Форте

БЕШЕ 590MKD 540MKD

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

БЕШЕ 699MKD

Stress Management B-Complex (100 таблети)

Stress Management B-Complex (100 таблети)

БЕШЕ 950MKD 700MKD

Pulmint инхалатор

Pulmint инхалатор

БЕШЕ 77MKD 65MKD

PROBalans

PROBalans

БЕШЕ 425MKD 380MKD

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

БЕШЕ 155MKD 130MKD