Витамини и антиоксиданси Производ ID: #3040


Acerola 500 mgКоличина:

> На залиха и спремно за испорака!


Информација за производот:

Total Shares 2

+1 Tweet Share2 PinTotal Shares 2Состав природна аскорбинска киселина 50 mg (100%), 180 mg, 500 mg Фармацевтска форма таблети за џвакање Дејство Аскорбинската киселина ( витамин Ц) учествува во разни метаболни процеси во организмот и е потребна за одржување нормална метаболна функција. Индикации •Превенција и лекување при дефицит на витамин Ц (хиповитаминоза и скорбут); •Состојби […]

Total Shares 2

Опис на производ

Total Shares 2

Состав
природна аскорбинска киселина 50 mg (100%), 180 mg, 500 mg

Фармацевтска форма
таблети за џвакање

Дејство
Аскорбинската киселина ( витамин Ц) учествува во разни метаболни процеси во организмот и е потребна за одржување нормална метаболна функција.

Индикации

•Превенција и лекување при дефицит на витамин Ц (хиповитаминоза и скорбут);
•Состојби со зголемени потребите од витамин Ц (хемодијализа, неоплазми, склоност кон крвавење, зголемена телесна температура, по хируршки интревенции, рани и изгореници кои тешко зараснуваат, железо-дефицитна анемија, метхемоглобинемија, во период на растење, замор, диетална исхрана сиромашна со витамин Ц.
Дозирање

•деца во предучилишна возраст ( 1-6 години) – 50 mg
•деца во училишна возраст (над 6 години) – 180 mg
•возрасни – 500 mg

Total Shares 2

Прегледи на производи

Сподели мислење


Cartinorm+D3

Cartinorm+D3

БЕШЕ 1,390MKD 1,290MKD

Babytol D3+K1

Babytol D3+K1

БЕШЕ 310MKD 280MKD

Келтикан Форте

Келтикан Форте

БЕШЕ 590MKD 540MKD

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

БЕШЕ 699MKD

Stress Management B-Complex (100 таблети)

Stress Management B-Complex (100 таблети)

БЕШЕ 950MKD 700MKD

Pulmint инхалатор

Pulmint инхалатор

БЕШЕ 77MKD 65MKD

PROBalans

PROBalans

БЕШЕ 425MKD 380MKD

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

БЕШЕ 155MKD 130MKD