fbpx

OTЦ Производ ID: #4429


Остео К2Количина:

> На залиха и спремно за испорака!


Информација за производот:

Total Shares 1

+1 Tweet Share Pin1Total Shares 1Остео К2 е диететски производ и единствена формулација која покрај калциумот и витаминот Д3 содржи Mena Q7 патентиран екстракт од јапонската ферментирана соја Natto, која содржи најголема количина на природен витамин К2. Остео К2 ги содржи сите витамини и минерали неопходни за одржување на здравјето на коските. Калциумот е минерал […]

Total Shares 1

Опис на производ

Total Shares 1

Остео К2 е диететски производ и единствена формулација која покрај калциумот и витаминот Д3 содржи Mena Q7 патентиран екстракт од јапонската ферментирана соја Natto, која содржи најголема количина на природен витамин К2.
Остео К2 ги содржи сите витамини и минерали неопходни за одржување на здравјето на коските. Калциумот е минерал неопходен за раст и јакнење на коските а витаминот Д3 ја овозможува ресорпцијата на калциумот во цревата.
Улогата на витаминот К2 во одржување на здравјето на коските но и крвните садови проучувана е во текот на последните две децении. Сега е познато и докажано дека витаминот К2 е неопходен за правилно искористување на ресорбираниот калциум и неговото потполно вградување во коските. Витаминот К2 спречува создавање на калцификати во крвните садови, р’скавицата и меките ткива кои во најголема мера настануваат кај лица кои континуирано земаат додатоци со калциум и витамин Д3.
Витаминот К2 е неопходен за активација на протеините потребни за врзување на калциумот и неговото правилно искористување – Остеокалцин и MatrrixGla протеини. Доколку овие протеини не се активни не можат да го врзат калциумот. Витаминот К2 делув а како кофактор на процесот на активација – активираниот Остеокалцин успешно го врзува калциумот и потполно го вградува во хидро-кси-апатит, неорганскиот матрикс на коската; активираниот MatrixGla протеин го врзува калциумот и го отстранува од крвните садови и меките ткива.
Остео К2 помага во одржување на здравјето на коскениот систем , на сите лица во средна и постара животна дома посебно на жените, за цврсти и здрави коски и здрави крвни садови.
Во случај на бременост и доење консултирајте се со вашиот лекар пред употреба на производот.
Препорачано е внесување за возрасни е две таблети дневно. Производот не смее да се употребува како замена за вкупна и балансирана исхрана.
..

Total Shares 1

Прегледи на производи

Сподели мислење


Cartinorm+D3

Cartinorm+D3

БЕШЕ 1,390MKD 1,290MKD

Babytol D3+K1

Babytol D3+K1

БЕШЕ 310MKD 280MKD

Келтикан Форте

Келтикан Форте

БЕШЕ 590MKD 540MKD

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

Beta Carotene 9000 IU (100 гелкапсули)

БЕШЕ 699MKD

Stress Management B-Complex (100 таблети)

Stress Management B-Complex (100 таблети)

БЕШЕ 950MKD 700MKD

Pulmint инхалатор

Pulmint инхалатор

БЕШЕ 77MKD 65MKD

PROBalans

PROBalans

БЕШЕ 425MKD 380MKD

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

Крема со црвен лозов лист и див костен РЕГИНА

БЕШЕ 155MKD 130MKD